HOME
 

  Archive
 
Bokkes on the radio
Dutch newspapers
Papiamentu newspapers
English newspapers

 

Verdachte witwas De V. weer vrij
Antilliaans Nieuwsblad 26 september 2009

Y. de V., die op 16 september 2009 werd aangehouden als verdachte in het internationaal onderzoek naar witwassen en goudhandel, is met ingang van 25 september 2009 op vrije voeten gesteld.

Dat meldt haar advocaat Eric Bokkes. Het openbaar ministerie ziet geen aanleiding De V. nog langer ter beschikking van justitie te houden, aldus Bokkes. Het verbaast hem, gezien de inhoud van het dossier, dat De V. überhaupt werd aangehouden.

“En ook nog eens negen dagen. In het algemeen is het zo dat de rechter-commissaris een detentiesituatie zeer marginaal toetst gedurende de eerste tien dagen na een aanhouding. Als het in het belang van het onderzoek wordt geacht om iemand langer vast te houden, dan gebeurt dat.

Zeker in een groot internationaal onderzoek met verschillende verdachten, kan het dan wel eens zo zijn dat het belang van het individu wordt opgeofferd ten behoeve van, wat dan wordt aangenomen, het onderzoeksbelang. In dit geval is daar zeker sprake van”, zo laat Bokkes weten.
W. van W., de partner van De V., die samen met A. de G. op 8 september werd gearresteerd, blijft voorlopig gedetineerd.Office Curaçao:
Pietermaai 1-7
Willemstad, Curaçao

Office Bonaire:
Kaya L.D. Gerharts 20
Kralendijk, Bonaire